Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tini kozmetika

2008.10.05

 

Pattanás:

Ha sok "megérett" pattanás van a testeden nagyon csúnyának érezheted magadat.

Egy egyszerű mód van rá, hogy eltűnjennek.Sajnos kikell őket nyomni.

A lépések:

 • Jól mossad meg a kezedet!
 • Egy zsepkendőszerűvel nyomjad ki.(Ha vérzik az nem baj,mert a vérben mérgek vannak és annak ki kell jönnie.)
 • Tisztítsad le a bőrödet(Fertőtlenítsed)
 • Vigyázzál rá amíg be nem gyógyul, hogy ne érjen bele semmibe.

De már több módja is van a pattanás eltűntetésére.A gyógyszertárba kérjél egy erre való krémet.


 Szépség studio....

Nagyon csúnya a sminkje:  

 

 

Szép a sminkje:

Nah, hogy csúnya legyen a sminkünk csak nagyon látszó szint kicsit félre kell kenni.

de, hogy szépek legyünk a sminkkel nem geymondat hanem több 10000.Párat mondok csak!

 • Ha nagyon erős színű ruhában mész valahova halányabban fessed ki magad.Ha halvány szinűben mész valahova akkor kicsit ismétlem kicsit erősebb színű ruzzsal fessed ki a szádat.
 • A drágább rúzst vedd meg!Nézzed meg a minőségét!
 • Ne fújjad be büdös parfümmel magadat
 • Mielőtt kirúzsozod magad húzzad ki száj ceruzával a szájad széleit utána rúzsozz!
 • A szemfestéked ne legyen csak közepes erőségű!(Színe hasonló legyen mint a ruhád)
 • Púder...Sokak szeretik a pinkes pirost.Ha te is akkor nagyon kend el, hogy szinte ne is látszódjon!Ajánlom a bőrszínú púdert!Az kiemeli az arcod színeit!
 • Szemhéj festék színe legyen: fekete,barna,halvány kék.Ha tudsz ilyesmi színeket nyugottan fessed ki vele a szemed vele!
 • Hajad:Ha túl göndör és nem szeretnéd göndörnek látni vasaljad ki!Ha hosszú tűzzed fel!Ha rövid csavarjad be!
 • Többi tippek később!

 

A körmünk..

.::A körmök::.

A körmök ápolását manikűrnek nevezzük. Legelterjedtebb a "klasszikus" (vizes) manikűr: a körmök rövidítése és formázása után következik a kézmeleg vízben végzett bőrpuhítás, majd a letapadt körömbőrt fellazítják és óvatosan körbevágják.

Sárgás körmök ápolásánál jó segítséget nyújt a citrom kifacsart leve (fehérít), a körömszél fehérítésére fehérítő ceruza alkalmazható manikűr után.

A töredezett körmöket kúraszerűen ápolhatjuk vitaminos körömerősítő ecsetelőkkel, lakkokkal vagy műkörömépítő zselével.

A körömlakk eltávolításánál illatosított lakklemosót alkalmazzunk, a műkörmöknél csak az acetonmentes lakklemosó használható.

 A köröm környéki bőrt rendszeresen olajozzuk speciális körömbőr-olajjal, ami kondícionálja és táplálja bőrünket, megvéd a kiszáradástól, megelőzhető a felhasadás, szálkásodás, repedezés. Minden esetben csak az elhalt részeket távolíthatjuk el!

.::A lakkok körében új divatszínek hódítnak!::.

A rózsaszín, a lila minden árnyalata megtalálható a kínálatban, főként az élénkebb színek. A narancssárga, piros, sárga a nyári készülődés színei. A színes lakkozást alapozó lakk előzze meg, amely védi a körmöt az elszíneződéstől. Rózsaszín és lila árnyalatokban kaphatók már hőre színüket változtató lakkok is, amelyek hidegebb hőmérsékletre sötétebb, melegebbre világosabb árnyalatot adnak. A lakkozást kopásálló magasfénnyel fejezzük be. A lakkok száradása gyorsszárítóval fokozható! A gyakori kézápolás a műkörömviselőknek még inkább fontos. Elég, ha arra gondolunk, hogy a műkörmöket rendszeresen ápolni, tölteni kell. Bízzunk körömápoló szakembereinkben, otthoni ápoláshoz kérjük ki tanácsaikat, a tapasztalt kéz- és lábápoló szakember látja, hogy a bőrünknek, körmünknek mire van szüksége.

 Köröm ABC:

1,Színes körömlakk: A sötét színek legjobban a rövid körmökhöz passzolnak. Gyöngyházfényű vagy csillogó lakkok különösen a barna bőrhöz illenek. A pasztellszínek ideálisak a fehér bőrűek számára.

2, Francia manikűr: A körömre 3 lakk kerül: egy alap-, egy fehér és egy áttetsző lakk. Az első réteg az alaplakk. Száradás után a fehér színű lakkot a körömre ragasztot matrica fölé kell felvinni. A két réteg száradása után jöhet az áttetsző, fényes lakk.

3, Körömfehérítő ceruza: Ha nincs időd a francia manikűrre, akkor húzd át a körömvégeket fehér ceruzával

Egyéniséghez:

Rendkívül sokféle műköröm technikával dolgoznak már a műkörmösök: zselés, tippes, porcelán, üvegszálas vagy ezek kombinációját is kérheted. Választáskor figyelembe kell venni, melyik tetszik a legjobban, milyen munkát végzel, ruhatárad is fontos szempont, s végül, de nem utolsó sorban milyen partnered ízlése. Ez utóbbi is fontos mert egy természetességet kedvelő férfit ki lehet kergetni a világból egy hosszú, mintás műkörömmel. Az pedig nem igaz hogy műkörmöt már messziről látni ? a korszerű anyagoknak és technikáknak köszönhetően teljesen természetes hatású műköröm is készíthető.

 
1. Klasszikus
Akkor válaszd, ha finomnak és ápoltnak akarsz látszani.
Öltözék sötét blézer, kihajtós nyakú blúz, kendő, bőrretikül.
Körmök rövidek és szögletesek legyenek, világos színű lakkal fesd őket.
2. Művészlélek
Ha nyitott vagy minden újdonságra, és imádod kipróbálni az ismeretlen dolgokat. Merészen ötvözi a színeket és az anyagokat.
Öltözék díszített farmer és faékszerek.
Körmöket formázd közepesen hosszúra, vágd oválisra, világos színű lakkal díszítsd.
3. Vagány
Olyan csjszinak való igazán, aki imádja a feltűnést.
Öltözéknek bármilyen ruha megfelel, amelyik legalább annyira figyelemfelkeltő, mint a köröm.
Körmök legyenek hosszúk és oválisak, de jók a szögletesek is. Mintás, élénk színű lakkal vagy ékszerlakkal dobd fel a körmödet.
4. Sportos
Amennyiben szereted a kényelmes és praktikus dolgokat, és általában nincs időd a tollászkodásra.
Öltözékben a klasszikus és könnyed viselet illik hozzá: gyakran elég egy nadrág és egy póló vagy pulcsi.
Körmök könnyen kezelhetőre, rövidre vágva, díszítésnek untig elég az erősítő lakk.

Helyes szem festés:

- Mandulavágású szem: Általábam gyönyörűek a mandulavágású szemek, ezért bármilyen színnel sminkelheted. A legelőnyösebb , ha követed a szem ívét. A szempillafestésnél pedig a szem külső csücskében duplán húzd át a szempillákat.

- Kerek szem: A szemhéjadat ívelt satírozással nyújsd meg felfelé. A szempilládat csak fent fesd ki. A szemfesték árnyalátához illő arcpirosítóval még jobb az összhatás.

- Kicsi szem: Bármilyen színnel nagyíthatod a szemed, de mindig sötét árnyalatot használj és satírozd el. A szemfestéket a szem külső csücskénél ne húzd össze, hagyj néhány milliméteres helyet a felső és az aló vonal között - ezzel nagyobbá teszed a szemeidet.

- Távol ülő szem: Belülre, a szemhéjra sötét szint tegyél, amely kifelé világosodjon. Az orrnyereg oldalán sötétebb alapózóval keskenyítheted az orrod. Azzal is kiemeled a szemed, ha erős szemfestékhez vízes hatású szájfényt használsz.

- Közel ülő szem: Nyújtani kell a szemet kifelé, a szemöldök ívéhez. Belül világosabb színt használj, kifelé haladva pedig egyre sötétebbet. A szempillákat fent duplán kell festenni! Hogy a szemed jobban kiemeld, a szemed környéki apró bőrhibákat palástold hab állagú alapozóval.

- Mélyen ülő szem: Bármilyen világos szint használhatzs a szemhély festésére, a szempilla tövébe viszont mindig sötét árnyalatot vigyél fel. A szemfestékkel harmonizáló sötétebb színt a szemöldökcsontra, a mélyitő vonal elé satírozd fel.

 

Henna:

A tetoválás felelőség teljes döntés, de helyete itt van a henna festés lehetősége, ami nem marad meg öröké. A henna tetoválos divatos. A keleti motivumok világszerte hoditana. Bármelyik bioboltban beszerezheted. A festéket a felső hámrétegre kell felvinni. A festés előtt a börfelületett kezeld citromlével. Két-három óra múlva megszárad és lepereg a felső festék réteg. Barna színűre fogja be. Akkár két hétig is megmarad. A hennával is érdemes előzetesen alergia tesztet végezni.

Ha kedvet kaptatok hozzá akkor kérj meg valakit vagy csináld magadnak itt van hozzá néhány minta:                

 

 

Milyen bőröm van?

Bizonyára szép és sima. Még akkor is, ha pattanások, illetve piros foltok tarkítják. Szép vagy, mivel fiatal vagy. Nem lesz szükséged fürdőszobányi kozmetikai szerre. Mielőtt azonban a megfelelő szereket kiválasztod, ellenőrizd, milyen a bőröd. Ez ugyanis nem nyilvánvaló. Több ember is téved!!!

A bőröd:  Lépésről, lépésre

Mosd meg az arcodat, és szárítsd meg alaposan. Ne alkalmazz semmilyen kozmetikumot. Fél óra múlva nézz tükörbe, és alaposan vedd szemügyre a bőrödet. A fény legyen természetes, ne alkalmazz műfényt.

A megfigyelés eredménye:

-A bőröd sima, nincsenek rajta pattanások, piros foltok.: Normál bőröd van.

-A bőröd máris csillog, a pórusok kitágultak.: Ez a zsíros  bőr.

-Nagy pattanásaid vannak.: Hajlamos vagy erre.

-Az arcod egy része csillog, a többi rész matt, sima.: Ez a vegyes típusú bőr.

-A bőrödön piros foltok látszanak, égető érzést tapasztalsz.: Ez az érzékeny bőr.

Minden, amit a bőrápolásról tudni kell

Most már tudod, milyen típusó bőröd van, tehát ápold. Mosd le, tisztítsd meg jó alaposan, alkalmazz arcradírt, használj bőrtápláló krémet. Ha szükséged van rá, használj mattosítót is.

1. szakasz: a tisztítás

Az arcmosáshoz használj ásványvizet (szénsav/buborék menteset). Ha csapvizet használsz, forrald fel előtte. Ne használj szappant, mert tönkre teszi a bőr védőrétegét. A zsíros bőrhöz  való arctisztítók egyben antibakterilális hatásúak is. Így kisebb az esély az újabb pattanások kialakulására.

2. szakasz: a hámosítás

A külső, elhalt hámsejtek eltávolítására minden bőrtípus esetében szükség van. Hetente egyszer használj bőrradírt. Ha kell, ismételd meg a kezelést a problematikus helyeken (homlok, orr, áll).

Fontos:

-Peelinget csak akkor használj, ha az arcodon nincsenek gennyes, gyulladásos elváltozások. A dörzsölés ugyanis iritálhatja a bőrt.

-Érzékeny bőr esetén enzimes peelinget javaslunk, ami lebontja az elhalt hámsejteket, tehát nincs szükség dörzsölésre.

-A peeling másik, az enzimesnél kicsit erősebb változata a lehúzható, maszk jellegű kozmetikum.

3. szakasz: tonizálás

Nagyon lényeges! A tonik visszaállítja a bőr egyensúlyát, segít a smink maradványainak eltávolításában, összehúzza a pórusokat. Mosakodás után töröld át az arcodat tonikkal. Kétféle tonik létezik: alkoholos és alkohol mentes. Ha zsíros, pattanásos bőröd van, használj alkoholos tonikot. A száraz vagy érzékeny bőrre enyhébb szer kell.

4. szakasz: hidratálás

Még a zsíros bőrnek is szüksége van hidratálásra, mert attól felfrissül. A hidratálókrém a bőrápolás alapköve.

-Ha meleg van, használj spriccelős flakonban lévő bőrfrissítőt.

-Belülről is hidratáld magad: igyál sok vizet.

-Fürdés után használj hidratáló balzsamot. A bőr ilyenkor szívja a legjobban magába a különböző bőrtápláló anyagokat.

5. szakasz: mattosítás

A fénylő hatást csökkenthetjük. A mattosító krém magába szívja a felesleges zsírt. De ez csak egy időre szól. Az eljárást  rendszeresen meg kell ismételni. Vidd fel a krémet reggel, aztán napközben áttörölheted az arcodat tonikkal, de használhatsz mattosítókendőt is.

Krémkombinációk:

-Hidratáló-mattosító: zsíros bőrre nappali krémként használható;

-Normalizáló-mattosító: egyértelműen zsíros bőrre használjuk, ami pattanásokra is hajlamos;

-Védő-tápláló: száraz bőrre, illetve erős szél és hideg esetén.

Felejtsük el:

-ceramidok

-kollagén

-Q koezin

-gyümölcssavak

Mi mit jelent?

-agyag: összehúzza a pórusokat

-cink: normalizálja a zsírmirigyek működését

-triklozán: gyulladáscsökkentő

-kamilla és allantoin: bőrnyugtató hatású

Harc a pattanásokkal

Először is: nem olyan nagy pech, hiszen a pattanásoknak is joga van megjelleni! A bőröd abban a korban amiben vagy (10-18 éves korban), nagyon sok zsírt termel.

Ez egyrészt jó, és egyrészt rossz.

Másodszor: Semmiképp se nyomd ki! Ezt csak kozmetikus végezheti el. Használj antibakteriális zselét. Ez lassan hat, de biztonságosan. Ha pedig mégsem bírtad ki, és kinyomtál valamit, azonnal fertőtlenítsd le a helyét.

Jó tanácsok:

Mindig legyen otthon:

-antibakteriális arctisztító

-tonik

-hidratáló vagy hidratáló-mattosító krém

-arcradír

Érdemes alkalmazni:

-tisztító- és hidratálómaszk

-zselé a pattanások ellen

-antibakteriális fluid

-arctisztító kendő

-ásványvizes lemosó

Soha ne vegyél:

-rugalmasítókrém

-betegségből eredő pattanások elleni krém (ez nem azonos a kamszkori pattanásokkal)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sya

(Barbi, 2010.12.03 17:05)

Szerintem nagyon jó tippek nekem beváltak!

nemmondommeg@talaladki.hu

(1 la'ny, 2010.05.30 14:20)

tanulj*

nemmondommeg@talaladki.hu

(1 la'ny, 2010.05.30 14:19)

szerintemmis ezt mindenki tudja es nemhiszem h egy 12 eves adhatna tanacsot valamiben is xD
szivas csajszi na puszi
jah meg atnulj ma'r meg helyesen irni le'cikke e's ne ilyeneket hogy sza'malom meg stb

delfin1227@freemail.hu

(1.szeki, 2009.02.13 17:52)

Nah ide figyuzz kurvára nem érdeleksz faszom szarok rá hogy neked nem tetszik.Ennnyíííííííííííí
jah és igen én legalábbis 12 vok és teeeeee?hallod bezdmeg találjá jobb szórakozást mint hogy ide irogatsz.Magadat alázod:)xD
ENNYÍÍÍÍÍÍÍ LÁTOD SZART SE ÉRSZ NA PUSZIKAL TE SZÁMALOM

medgyesianita@hotmai.com

(Renáto Cicusa, 2009.01.25 18:33)

hát nem azért mondom te ezt a hülye is tudja amugy meg tiszta csicskaság az geész pfujjj :Dvalmi 12 éves csinálta ezt a ...t???nah mind1 puszaaa